Maj

Vi är inne i maj månad och våren har äntligen kommit till Rumänien. Alla vill ut och de som kan tar sig gärna ut från stan. Jag får trevliga hälsningar och bilder. En kille skrev att ungdomsgänget i FCE ville åka till lägergården i Chișlaz. Han berättade att han bad till Gud att det skulle bli fint väder och att det naturligtvis blev det. De hade jätteroligt. Lekte lekar och grillade.
Många är nu vaccinerade, men det är fortfarande ganska stor smittspridning, även i vårt län. Det pågår en vaccinationskampanj och det är nu lätt för alla åldrar att få vaccin. Tyvärr verkar det fortfarande finnas misstänksamhet mot vaccinet. I Oradea finns drive-in där man kan sitta kvar i bilen och bli vaccinerad. Det talas om att ge fördelar till dem som är vaccinerade. Att man kan sitta inne som vanliigt och äta på restaurang, tex. När fler och fler blir vaccinerade, så kommer tvånget att bära ansiktsmask utomhus att lätta. Det är skönt att slippa munskydd på solsemester vid havet eller vandring i bergen. Man hade inte kunnat räkna ut att allt skulle bli så förändrat i världen.
För ett år sedan var det karantän i Rumänien, men ingen trodde väl då att det skulle vara så här besvärligt även i maj 2021? Jag som älskar naturen och tycker om vår och värme, önskar att alla, alla ska få möjlighet att komma ut och njuta av vår och försommar i maj månad.