30 juni

För oss är den trettionde juni en lyckodag. Den dagen föddes vår förste son. Två av min pappas syskon (inte tvillingar) var också födda den dagen, så släkten tyckte det var festligt.
Vår son var beräknad till den förste juli, men föddes tre minuter innan. En väninna fick en liten dotter efter tolvslaget och hon tyckte det var orättvist att vi skulle få barnbidrag för andra kvartalet 1977, men inte de. Jag sa till henne att det jämnar ut sig då våra barn fyller arton, vilket då kändes som en evighet framåt. Det är verkligen sant att åren går fort.
Det är födelsedagar i Marghita idag också. En av flickorna i familjehemmet fyller sexton år. En ukrainsk flicka i Gästhuset fyller nio år och en ukrainsk morfar i Casa Marghita fyller åttioett år. Det är svårt att föreställa sig hur det är att ha tvingats fly från sitt hem på grund av krig.
Det går heller inte att förstå hur det känns för ett barn att inte kunna fira sina födelsedagar tillsammans med sina föräldrar, som det är för flickan i familjehemmet.
Vi har så mycket att vara tacksamma för. Trevlig utflykt till Göta kanal och Östgötaslätten med syskon på dagen och födelsedagsfest med familjen på kvällen. Fred och familj är stort, men inte självklart för alla.
Vi såg vackra linfält på slätten, men vi undrar vad som odlas här. Skriv och berätta om du vet vad det är.