Minne

Hej igen!
En del har nog tänkt att jag inte ville blogga under julen. Så var det inte, men jag hade inte tillgång till min laptop. Den använder jag bla till bildarkiv och blogg. Detta med närminne är ett intressant ämne. Det försämras med åren, men det går ändå att vara smart och ta till små knep för minnet. Rutiner är det allra bästa och en hemtam miljö underlättar.
Vi är i Sverige och vi rör oss i tre hem utöver vårt eget lilla boende. (Rummet ligger innanför fönstret vid stjärnan). Jag vill självklart hjälpa till i köket när vi är hos våra barn, men måste tänka på att allt tar längre tid än vanligt. Jag är ovan vid spisarna och jag måste hela tiden leta efter vad jag behöver. Jag kan liksom inte lära mig i vilket skåp eller låda de olika grejerna finns.
En av familjerna har ett nytt kök och irriterat skrattar jag åt mig själv när jag gång på gång går igenom lådorna innan jag hittar det jag ska ha. Precis som att spela memory med barnbarnen. Jag kan se framför mig hur bilden/innehållet i lådan ser ut, men jag öppnar hela tiden fel kort/låda. Nu har jag i alla fall allt jag behöver för att göra detta blogginlägg. Önskar er ett gott slut på 2022! Trots kort minne, så kommer jag ihåg många trevliga händelser från året som gått.