Byggteam

Tänk, att vi har ett byggteam här! Förutom ett team som kom förra hösten, så har det inte varit många besökare sedan början av 2020.
Det har verkligen saknats, för det betyder mer än man kan tänka. Deras närvaro skapar en atmosfär av glädje, arbetslust och uppmuntran. De ger hopp och inspiration. Allt detta får man liksom på köpet förutom att de jobbar praktiskt och får mycket gjort. Volontärt arbete ger så mycket positivt för alla parter. Det spåddes regn hela veckan, så teamets arbetsplan ändrades. Så mycket regn har det inte varit, snarare sommarvärme en del dagar, men det blev en del inomhusjobb ändå.
De fantastiska byggarna har plockat bort fönster och satt upp plåt där brandinspektionen påpekat åtgärder. Det är en fröjd att se dem jobba! Ett par i teamet har lämnat sin hund till en granne, som är journalist och krönikör. Därav fick EFI Fadder gratisreklam i en dagstidning eftersom grannen skrev om vännerna, som jobbar i Rumänien. Byggteam och besökare får se de olika projekten och möta de anställda och dem som tar emot hjälp på olika sätt. Närkontakten gör att det känns meningsfullt att komma hit och hjälpa till. Camilla och Anders gör ett schema där arbete och upplevelser varvas. Mat och fika är förstås också viktiga punkter på programmet.
Detta team sprider också glädje genom att sjunga och spela. Det uppskattas av ungdomarna på Dagcentret. På After School är det däremot barnen som sjunger för besökarna och det gör de med stor glädje.