Hjältar

Våra hjältar är våra ledare Lidia och Vali. Vi känner varandra väl efter alla år och jag beundrar dem mycket. Vi reste tillsammans till Sverige för att delta i den årliga EFI Fadder-dagen. Lördagen den 19 oktober tog vi oss till Värnamo och kom fram just när EFI Second Hand öppnade. Under de nästan två timmar vi var där, så vällde det in kunder hela tiden. Tala om hjältar. Överallt fanns volontärerna, som jobbar där och de strålade välkomnande mot alla. Lidia och Vali hade ett möte med en Rotaryrepresentant, men hann som vi att titta runt, handla lite och framför allt beundra den fina butiken.
Vi åt en god laxlunch i Arken tillsammans med medlemmar från EFI Second-styrelsen, EFI Fadder-styrelsen och FCE-styrelsen. Vali var förberedd och presenterade situationen, som den är i FCE i Marghita idag och vad vi tillsammans strävar emot. Tillsammans är ett nyckelord. FCE är beroende av stöd. Det var mycket givande att möta trogna ”efi-are”, som kom till samlingen på eftermiddagen. Många medverkade för att motivera och inspirera, vilket var målsättningen för samlingen. O, vad tacksam jag är för alla dessa goa vänner!
Efter kyrkbesök på söndagen skjutsade vi Vali och Lidia till Skavsta. Vår gamla bil gick sönder på vägen dit. Lars lyckades fixa så vi tog oss till flygplatsen i tid. Där väntade vi tills de satt på planet innan vi åkte därifrån. Tyvärr fick passagerarna, pga något fel, kliva av planet igen. Sedan följde en följetång av väntan och osäkra besked. Det blev nästan ett dygn på Skavsta flygplats innan de äntligen lyfte för att ta sig till Budapest. Vi höll kontakt hela tiden och hörde inte ett klagande ord från dessa båda hjältar.