Påsk

Det är fint och berikande att göra något tillsammans. Jag fick frågan om jag ville följa med några härliga kvinnor till en lägergård i det vackra Östergötland. Det ville jag absolut. Just den plats där jag som tioåring var på mitt enda sommarläger för barn. Uppdraget den här dagen var att städa ett logement inför barnens påsklovsläger. Det kändes som min start på Påskhelgen.
Efter flytten till Sverige tar vi in hur högtider firas och plockar upp de traditioner vi tappat. Vi vill passa in, men samtidigt är det skönt att vara fri att göra det på det sätt som passar oss.
Jag köper ägg i den lokala ägg-boden. Gillar att äggen är olika stora, att varje ägg är unikt och inte perfekt, precis som vi människor. Jag färgar en del av äggen i pastellfärger med pulver från naturen, som jag köpte i Rumänien.
Glad att få vara med på Getsemanestund Skärtorsdagskvällen tillsammans med syskon. Att få fira Nattvard och påminnas om Jesu sista kväll tillsammans med lärjungarna innan hans död. Vi sjöng psalmer med anknytning till Påskbudskapet. Poesi och symbolik, som är svårt att förstå för sekulariserade människor. En stor tacksamhet sköljde över mig när jag så tydligt mindes hur jag lärde mig dessa sånger redan som barn. Det är stort att jag hela livet vetat vem Jesus är för mig!
Vårt barnbarn sa igår: ”Den här dagen tvättade Jesus lärjungarnas fötter.” Så pratade vi om att en del inte tänker på varför vi firar Påsk. De tror att det handlar om kycklingar, godis och harar. Barnbarnet började hoppa upp och ner, dansa och ropa hurra. ” Jesus dog, men han uppstod! De e de bästa! Hurra, hurra!”
Idag fick vi vara med på Påskvandring i Askebyskogen. Det var en fin upplevelse då vi påmindes om Jesu lidande, hans död och också hans uppståndelse.
Jag avslutar med det jag började med. Det är fint och berikande att göra något tillsammans.