13 maj

Min svärfar föddes idag för 105 år sedan. Han fick leva i 93 år. Det var ett annat Sverige han föddes i och han gjorde verkligen en klassresa samtidigt som han under sitt liv fick vara med om en tid av enorm utveckling.
Min svärfar levde ett både rikt och utgivande liv. Han ägde godhet och vishet.
Vårt sjätte barnbarn har också födelsedag idag och hon fyller sju år. En underbar flicka i en underbar ålder. Hon berikar våra liv.
Hon och jag tycker om att promenera. Gärna i vår by och gärna i skogen intill. Den som är nära marken ser och upptäcker så mycket. Vi pratar om naturen och om det vi ser. Det kan vara två trädstammar som kramar varandra. En nyckelpiga. Gula myror som byggt bo under ett torrt lönnlöv.
Nu kan vi äntligen plocka gullvivor. Hon går med mig till kyrkogården med nyutslagna tulpaner. Även där är hon intresserad av det vi ser. Hon läser på gravstenar och funderar på vilka personerna bakom namnen var.
Ja, tänk hur generationerna avlöser varandra. Vi är tacksamma för våra föräldrar och tänker på dem. Vi är tacksamma för barn och barnbarn och allt vi får uppleva tillsammans med dem.
Nu njuter jag av en blommande natur. Äntligen blommar körsbärsträden i Sverige. Vi får höra av vänner i Rumänien att där plockar de mogna körsbär redan.